Riik ostab reostunud loomade pesemiseks vajalikke vahendeid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabatahtlikud 2006. aastal Keibu lahe naftareostuse ajal määrdunud linde puhastamas.
Vabatahtlikud 2006. aastal Keibu lahe naftareostuse ajal määrdunud linde puhastamas. Foto: Peeter Langovits

Keskkonnaamet soovib soetada varustust, mida saaks kasutada näiteks naftareostuse käigus määrdunud lindude puhastamiseks.

Keskkonnaamet soovib osta reostuse käigus määrdunud loomade (sh. lindude) seire- ja püügivahendid, nende rehabilitatsiooniks ja järelseireks ning inimestele töö tegemiseks vajalikud kaitse- ja olmevahendeid, teatas ameti pressiesindaja.

«Kulukamad asjad hangitavast on telgid, basseinid ja sinna juurde kuuluv, samuti kogu veterinaarne pool, alates toitmissondide-süstaldega ja lõpetades  verekiiranalüsaatoritega,» selgitas ameti pressiesindaja Aet Truu.

Tema sõnul on see varustus, mida kasutatakse välilaagrites, aga ka siis, kui on probleeme elektrivarustusega, puuduvad pesemiseks vajalikud soojaveeboilerid, pesujärgseks kuivatuseks kuivatuspuhurid jmt.

Keskkonnaameti teatel väljakuulutatud riigihange ebaõnnestus, sest pakkumusi ei tulnud, ja nüüd jätkatakse väljakuulutamata läbirääkimistega hankemetlusega. 

Kui palju varustus maksma läheb, ei osanud amet öelda, kuna läbirääkimistega alles alustatakse.  Varustust hakkab haldama ja kontrollima keskkonnaamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles