Ansip: minu valitsuses ei ole saamatuid ministreid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja majandusminister Juhan Parts
Peaminister Andrus Ansip ja majandusminister Juhan Parts Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogu infotunnis, et tema valitsuses ei ole saamatuid ministreid ning tema hinnangul ei tuleks välja vahetada ei keskkonnaministrit ega majandus- ja kommunikatsiooniministrit.

Seda, miks keskkonnaminister Pentus-Rosimannus on langenud nii suure surve alla, soovitas peaminister küsida eelkõige ajakirjanikelt ja «neilt inimestelt, kes on enam kui kolm nädalat mööda ajalehetoimetusi käinud ja erinevaid süüdistusi esitanud.»

Ansip lisas, et küsis täna Keit Pentus-Rosimannuselt, kas ta on lõpuks saanud tutvuda Autorollot puudutava hagiga, kuid ta kinnitas, et seda võimalust pole tal siiani olnud.

Riigikogu liikme Priit Toobali (Keskerakond) ettepanekut tulla surve alla sattunud ministrile appi ja ta ise välja vahetada ei pidanud Ansip mõistlikuks mõtteks. «Äriühingu tegevuse eest vastutavad juhatuse liikmed, olulise mõjuga aktsionärid, aga seda, et äriühingu omaniku lapsed või perekonnaliikmed peaksid äriühingu tegevuse või tegevusetuse tõttu tekkinud kahjude eest vastutama, ma varasemas praktikas kohanud ei ole,» ütles Ansip. Ta lisas, et mõned Autorollo pankrotiga seotud kombinatsioonid tunduvad talle väga kummalistena.

Lõpetuseks küsis Priit Toobal, kas ka IRL võiks Reformierakonna hiljutistest sammudest õppust võtta ja mõne saamatu ministri välja vahetada.

«Minu valitsuses ei ole saamatuid ministreid,» vastas Ansip.

Kui Peeter Võsa (Keskerakond) avaldas arvamust, et äkki tuleks välja vahetada majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, kelle haldusalas on viimasel ajal palju probleeme, vastas peaminister:

«Mina arvan, et ei tuleks. On täiesti loomulik, et kõigi ministrite haldusalades on probleeme. Valitsus tervikuna ja ministrid eraldivõetuna selleks ametis ongi, et lahendusi leida. Juhan Parts on just õige mees majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas olevatele probleemidele lahenduste leidmiseks. »

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles