Kaitsevägede juhatajad kontrollisid Balti pataljoni ettevalmistust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Õppus.
Illustratiivne foto. Õppus. Foto: SCANPIX

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, Leedu kaitseväe juhataja kindralleitnant Valdas Tutkus ja Läti Kaitseväe juhataja kindralmajor Juris Maklakovs vaatasid eile ja täna Riias korraldatud kohtumisel üle ühise Balti pataljoni ettevalmistuse ja arutasid Balti riikide sõjalise koostöö arengut.

„Balti pataljoni loomine ja ettevalmistus osalemiseks 2010. aastal NATO reageerimisjõududes (NRF-14) on kulgenud plaanipäraselt,“ vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja kindralleitnant Ants Laaneotsa sõnu.

„Käesoleva aasta aprillis ja mais korraldatakse hindamisõppused kompaniide kaupa, pataljoni allüksuste kokkuharjutamine korraldatakse juunis Lätis Adaži polügoonil õppusel “Baltic Eagle”“.

Balti kaitsevägede juhatajad kohtusid ka USA Euroopa Väejuhatuse (EUCOM) esindajatega, kes esitasid kokkuvõtte märtsi alguses Tartus korraldatud vastuvõtva riigi toetuse (HNS) õppusest „Baltic Host 2009“.

USA Euroopa Väejuhatuse esindajatega arutati samalaadse õppuse korraldamist järgmisel aastal ning edasiste koostöövõimaluste süvendamist. „Koostöö Balti riikide ja USA Euroopa väekoondise areneb“, ütles kaitseväe juhataja.

Balti sõjaline komitee arutas samuti Balti Kaitsekolledži õppekavade ja kolledži hindamisega seotud küsimusi. Juuni alguseks valmib kolledži rahvusvahelise hindamiskomisjoni aruanne, mis annab suuna järgmise viie aasta arenguks.

Kohtumisel käsitleti ka ühise õhuväe ohvitseride kursuse korraldamise võimalusi Leedus ja anti ülevaade Balti mereväeeskaadri BALTRON ja õhuseiresüsteemi BALTNET arengust.

Balti sõjalise komitee istung valmistab ette kolme riigi kaitseministrite kohtumist. Istungil osalesid lisaks kaitseväe juhatajatele väeliikide ja koostööprojektide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles