Gruusias vahistati taas endiseid tippametnikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia lippudega sõdurid riigi pealinnas Thbilis.
Gruusia lippudega sõdurid riigi pealinnas Thbilis. Foto: SCANPIX

Gruusia võimud vahistasid kaks endist ministrit ja veel neli endist tippametnikku, süüdistades neid miljoni dollari omastamises.

Vahistatuteks on varem rahandusministri ja energeetikaministrina töötanud (praegune Itera-Gruusia peadirektor) Aleksandr Hetaguri ning haridus- ja justiitsministrina töötanud (praegune Rustavi 2 peadirektor) Nika Gvaramia.

Lisaks võeti kinni ka 75-protsendiliselt Venemaa riiklikule elektrikauplejale Inter RAO kuuluva Thbilisi elektrijaotusvõrgu Telasi juht Devi Kandelaki ning konsultatsioonifirma GDC Solutions üks osanikest Kahha Damenia, kes töötas aastail 2005–2008 majandusministri asetäitjana.

Kõik endised tippametnikud kutsuti kolmapäeval ülekuulamisele tunnistajatena.

Rahandusministeeriumi uurimisteenistus teatas varem, et ülekuulamine toimub uurimise raames, mis puudutab miljoni dollari ülekandmist 2012. aasta juulis mitteärilistel eesmärkidel loodud fiktiivsele ettevõttele energiafirmade väidetava konsulteerimise eest.

Eksametnikud vahistati pärast enam kui kolm tundi kestnud ülekuulamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles