Jahimehed kuulutasid tänavu jahirahu välja Tallinnas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Raepress

Heanaaberlik läbisaamine metsloomade ja lindudega on võimalik ainult siis, kui populatsioon on reguleeritud, nii et igale liigile jätkuks eluruumi ja toitu, ütles Tallinna linnapea Edgar Savisaar täna jõuluajaks jahirahu väljakuulutamisel.

Savisaar rõhutas, et jahimehed peavad hoolitsema inimeste ja metsloomade vahelise tasakaalu eest, vahendas Raepress.

«See on väärikas missioon, mis sunnib mitte ainult võtma, vaid ka loodusele tema heldete andide eest vastu andma,» ütles Savisaar.

Savisaar tunnustas Eesti Jahimeeste Seltsi ilusa ja humaanse kombe eest jõuluajaks jahirahu välja kuulutada. «Tänavu, mil meil on taas valged jõulud on loomadel-lindudel vajadus toidulisa järele seetõttu suurem, sest paksu lumevaiba alt on raske söödavat kätte saada.»

«Jahimeeste jõuludeaegsed metsaskäigud saavad olema taas pauguvabad ja ükski metsaasukas ei pea oma elu pärast kartma,» ütles Savisaar. «Küll aga saab mõnelegi neist osaks meeldiv üllatus teie poolt kingituseks viidud juurvilja ning teravilja näol. Kinkimisrõõm olevat suurem kui saamise rõõm. Soovin, et teie vaeva ja kulude tasuks oleks kaunid elamused neist päevadest, mil liigute metsas püssita ning jahipaunata! Soovin teile kõigile edu, õnne ja ilusat jõuluaega. Jahirahu saagu olema!»

Eesti Jahimeeste Selts kuulutas pidulikult jõulupühade ajaks Eesti metsades jahirahu välja täna õhtul Kadriorus jahimeeste keskuses. Jahirahu kehtib 24., 25. ja 26. detsembril. Nendel päevadel lähevad jahimehed metsa peredega ja viivad loomadele süüa.

Jahirahu väljakuulutamise traditsioon sai alguse 1993. aastal Viljandimaal Heimtalis ning igal aastal toimub rahu väljakuulutamise tseremoonia erinevas kohas. Tänavu kuulutavad jahimehed jahirahu välja 20. korda.

Jahirahu ei tulene seadusest, vaid on jahimeeste omaalgatuslik kokkulepe, millega avaldatakse austust nii loodusele kui ka kogukonnale. Mitmed jahimeeste kogukonnad maakondades kuulutavad jahirahu välja ka pikemaks ajaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles