Lugejad: veoautod ei sega liiklemist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoautod
Veoautod Foto: Raigo Pajula.

Postimees.ee lugejad leiavad, et veoautod ei sega teiste liiklejatega võrreldes märkimisväärselt rohkem liiklust.

«Tegelikult ei saa küll just veoautosid mingiks süüdlaseks teha. Segavad need, kes üldisest liiklusvoolust väga erinevalt sõidavad. Veoautode kiirus maanteel on enamasti ca 95 km/h ja see on enam-vähem liiklusvooluga võrdne,» kirjutas Peeter.

«Veoautod ei sega liiklemist, veoautodel on spidomeetrid väga täpsed. Rohkem segavad liiklemist sõidukid, mille spidomeeter on juba tehases pandud «valetama» ca 10km/h (näiteks paljud «jaapanlased», Žigulid jne),» leidis Peep.

«Veoautod paistavad silma pigem korrektsema liiklemisega, kuid üksikuid musti lambaid on ka nende seas. Mina arvan, et veoautodele liikluspiiranguid teha ei tohiks. Kui veoautode kasutamist tublisti piirata, siis hakatakse kaupa vedama ebaefektiivsemalt väiksemate kaubikutega. Kui iga suure veoauto koorem jagada ära pisikaubikutele, suureneks liikluses osalevate autode hulk olulisel määral,» arvas Kuu-uurija.

«Veoautod ei sega liiklemist, küll aga segavad sõiduautod, mis ei julge ega oska veoautodest mööduda ning ruumi teistele möödumiseks ka ei jäta. Seetõttu oli veokite liiklemiskeelu ajal Tallinna-Tartu maanteed oluliselt mugavam sõita,» tõdes Eedu.

Siim leidis, et veoautod on liikluses teistele pigem eeskujuks.

«Rekkajuhid üldiselt jagavad liiklust väga hästi. Annavad märku, kui tee on möödumiseks vaba, tõmbavad ka veidi teeserva, et möödujale manöövrit ohutumaks teha,» kirjeldas Kaspersky.

«Ma ei saa aru, miks seda veoautode liiklemist püütakse ära keelata. Tegeliult liiklevad veoautod ju väga ökonoomsel kiirusel – 85 ja 90 km/h vahel),» leidis Tartlane.

«Veoautod ei sega liiklust. Segavad need kiiruseületajad, kes viimasel momendil püüavad mööda ajada, nii et vastutulija peab pidurdama,» arvas üks kommenteerija. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles