Paavo Nõgene lahkub rahvusringhäälingu nõukogust

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nõgene
Paavo Nõgene Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kultuuriministeeriumi kantslerina tööd alustav Paavo Nõgene lahkub rahvusringhäälingu (ERR) nõukogust.

Nõgene teatas täna, et soovib rahvusringhäälingu nõukogu liikme kohalt tagasi astuda, kuna asub 1. jaanuarist tööle kultuuriministeeriumi kantslerina. «Tagasiastumise ajendiks on asjaolu, et praeguses ERRi seaduses toodud nõukogu koosseisu määramise põhimõtte järgi, mille kohaselt nõukogus on esindatud kõikide riigikogu fraktsioonide esindajad ning neli sõltumatut eksperti, poleks minu kantsleri ametis nõukogu liikmena jätkamine õige,» märkis Nõgene riigikogu kultuurikomisjonile saadetud kirjas.

Nõgene sai ERRi nõukogu liikmeks tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjana tänavu mais koos Mart Luige, Rain Tamme ja Agu Uudelepaga, kes nimetati ametisse viieks aastaks. Lisaks neile kuuluvad nõukokku sotsiaaldemokraat Jaak Allik, reformierakondlane Igor Gräzin, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Priit Sibul ning keskerakondlane Priit Toobal. Nõgene asemele peab nõukokku uue liikme nimetama kultuurikomisjoni ettepanekul riigikogu.

Varem Vanemuise teatrit juhtinud Nõgene nimetas valitsus kultuuriministeeriumi kantsleriks järgmise aasta 1. jaanuarist kuni 2017. aasta 31. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles