Ilves: tuleb keskenduda sellele, mis vahepeal tegemata jäi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves
President Toomas Hendrik Ilves Foto: Viktor Burkivski

President Toomas Hendrik Ilves ütles ETV-le antud aastalõpuintervjuus, et nüüd kui suuremad eesmärgid on täidetud, tuleb peamine tähelepanu pöörata kodumaistele kitsaskohtadele.

«Meil ei ole vaja midagi saavutada selles mõttes, et me oleme edukalt läbi teinud tormijooksu, saamaks eemale Nõukogude Liidust ja kommunismist, aga nüüd tuleb keskenduda sellele, mis vahepeal tegemata jäi,» ütles Ilves.

«Järgmine eesmärk on keskenduda oma kodutööle siin oma kodumaal, kuidas elu edasi viia,» märkis Ilves ning loetles probleemkohtadena näiteks hariduse parandamise, sotsiaalsete lõhede vähendamise ja maaelu kestvamaks muutmise.

«Usu või mitte, Eesti Gini indeks on läinud paremaks kriisi ajal, sest Eesti valitsus, erinevalt enamikest teistest valitsustest, kellel oli majanduskriis, ei vähendanud sotsiaaltoetusi. Meil loomulikult valitsus on paha asi ja me peame teda kogu aeg sõimama, aga tegelikult tuleb välja, et see otsus oli päris tark,» sõnas president.

President lisas, et kui vaadata Gini indeksit teistes kriisis olevates riikides, on see oluliselt suurenenud, aga me ei tohi rahulduda selle numbriga, mis meil praegu on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles