Lukase asemel pääseb riigikokku ilmselt Kaja Kreisman

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kreisman
Kaja Kreisman Foto: Liis Treimann / Postimees

Kui riigikogu liige Tõnis Lukas alustab uuel aastal tööd Eesti Rahva Muuseumi direktorina, läheb tema asemel tõenäoliselt parlamenti Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Kaja Kreisman.

Lukase esimene asendusliige on Tartu linnavolikogu juhtiv Mihhail Lotman, kes on aga otsustanud saadikukohast loobuda. Järgmisena tekib riigikokku mineku õigus Kiviõli volikokku kuuluval Kreismanil.

Kreisman ütles Postimehele, et lõplikest otsustest on praegu vara rääkida, sest Lukas pole veel tagasi astunud ning ka Lotman pole riigikogu kohast ametlikult loobunud. Samas lisas ta, et kui selline võimalus tekib, võtab ta saadikukoha pigem vastu, sest on riigikogu valimistel ju kandideerinud.

Detsembris Eesti Rahva Muuseumi uueks direktoriks valitud Lukas alustab tööd ja lahkub riigikogust uue aasta alguses.

Lukas pääses riigikokku ringkonnamandaadiga, kogudes mullu kevadel toimunud valimistel Tartus 4807 häält. Lotman pälvis Tartus 760 ja Kreisman Ida-Virumaal 506 valija toetuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles