Afganistanis läks kaduma Gruusia sõdur

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani suunduvad Gruusia sõdurid preestrilt õnnistust saamas.
Afganistani suunduvad Gruusia sõdurid preestrilt õnnistust saamas. Foto: SCANPIX

Alates 19. detsembrist on teadmata kadunud Lõuna-Afganistanis teeniv Gruusia sõdur, vahendab Gruusia kaitseministeeriumi avaldust uudisteportaal civil.ge.


«Kõik seal olevad Gruusia üksused on kõrgeimas julgeolekuvalmisolekus,» teatas Gruusia kaitseministeerium, lisades, et käimasoleva otsinguoperatsiooni tõttu ei saa nad detailsemat infot anda.

Grusiinid teenivad sarnaselt eestlastele Helmandi provintsis. Aga kui Helmandis teenivad eestlased ja taanlased kuuluvad brittide juhitavasse Helmandi väekoondisse, siis grusiinid on koos bosnialastega seal Ameerika Ühendriikide väejuhatuse all.

Viimati enne seda läks ISAFis teeniv sõdur kaotsi 2009. aasta 30. juunil. USA sõdur Bowe Bergdahl, kel tänaseks peaks olema 26 aastat vana, kadus Kagu-Afganistanis Paktika provintsis. Ameeriklased peavad siiani oletatavasti islamistide käes vangis oleva sõduri vabastamiseks läbirääkimisi.

Samas pole praegu teada, kas kaduma jäänud grusiin langes inimröövi ohvriks. NATO rahvusvaheliste julgeolekuabijõudude (ISAFi) kinnitusel on Gruusia sõdur tõesti kaotsi läinud, aga juhtunu täpsemaid asjaolusid alles selgitatakse. «Tema leidmiseks käivad aktiivsed uurimisoperatsioonid,» kinnitas ISAFi pressiesindaja AFP-le.

Afganistanis teenib 1570 Gruusia sõdurit. Sellega on see 4,5 miljoni elanikuga riik suurim NATO-väline ISAFi panustaja. Langenutena on kolm aastat Afganistani sõjas osalenud Gruusia kaotanud 18 sõdurit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles