Raudne ja Stelmach vabanesid kriminaaluurimise alt

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Stelmach
Nikolai Stelmach Foto: Peeter Langovits

Riigiprokuratuur lõpetas tõendite puudumise tõttu menetluse kriminaalasjas, milles endised IRLi liikmed Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach said pistisekahtlustuse seoses Tallinna Sadama varade müügiga.

Riigiprokuratuur käivitas kriminaaluurimise mullu detsembris pärast seda, kui Eesti Ekspress kirjutas, et Raudne (37) ja Stelmach (31) teenisid vaheltkasu Tallinna Sadama varade müüki vahendades, vahendab ERR Uudised.

Kriminaalmenetlus alustati eelmise aasta 8. detsembril, kuna Raudset ja Stelmachi kahtlustati mõjuvõimuga kauplemises, kuid tänavu veebruaris muutis riigiprokuratuur neile esitatud kahtlustust ehk Raudne sai kahtlustuse pistise võtmises ning Stelmach sellele kaasaaitamises.

2008. aastal Tallinna Sadama nõukokku kuulunud Raudne ütles «Aktuaalsele kaamerale», et ta on riigiprokuratuuri määrusega kursis, kuid seda kommenteerida ei soovi.

Eesti Ekspress kirjutas mullu 8. detsembril, et IRLi poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach teenisid vaheltkasu Tallinna Sadama varade müüki vahendades ning juba samal päeval algatas riigiprokuratuur kriminaalmenetluse karistusseadustiku mõjuvõimuga kauplemist käsitleva paragrahvi alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles