Tänavu ilmselt enam keegi eriteenete eest kodakondsust ei saa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Pushkar

Valitsus suure tõenäosusega tänavu kellelegi enam eriteenete eest kodakondsust ei anna, kuna selle nädala lõpu seisuga ei olnud siseministeeriumile laekunud ühtegi sellist taotlust ja valitsuse selle aasta viimane istung toimub järgmise nädala neljapäeval.

Siseministeeriumi migratsiooni- ja piirivalvepoliitika osakonda ei ole laekunud ühtegi taotlust kellelegi eriteenete eest kodakondsuse andmiseks, ütles siseministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Seaduse järgi võib valitsus anda teaduse, kultuuri, spordi või muul alal osutatud eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse aastas kuni kümnele inimesele. Tavaliselt on valitsus eriteenete eest kodakondsuse saajad otsustanud aasta lõpus.

Tänavu on üks inimene juba saanud eriteenete eest kodakondsuse. Valitsus andis 2. veebruaril eriliste teenete eest Eesti kodakondsuse rahvaluuleteadlasele, Peterburi religiooni ja filosoofia instituudi professorile Isidor Levinile, kes oli varem Venemaa kodanik.

Valitsus andis Levinile Eesti kodakondsuse erakordsete teenete eest Eesti kultuuri säilitamisel ja edendamisel. Levin on rahvusvaheliselt tunnustatud folklorist ning ta on kaasa aidanud Tartu ülikooli rahvaluuleprofessori Walter Andersoni teadusliku metoodika ülemaailmsele levikule.

Nii mullu kui ka 2010. aastal ei andnud valitsus eriteenete eest kodakondsust ühelegi inimesele. Nii 2009. kui ka 2008. aastal sai eriteenete eest kodakondsuse kolm, 2007. aastal neli, 2006. aastal viis ning kahel varasemal aastal üheksa inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles