Lõuna-Sudaani relvajõud tulistasid alla ÜRO helikopteri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laps Lõuna-Sudaani lipuga.
Laps Lõuna-Sudaani lipuga. Foto: SCANPIX

Lõuna-Sudaani relvajõud tulistasid reedel alla ÜRO rahuvalvevägede helikopteri, neli meeskonnaliiget sai surma, teatas maailmaorganisatsiooni pressiteenistus.

ÜRO pressiesindaja asetäitja Eduardo del Buey sõnul ütles Lõuna-Sudaani valitsus ÜRO missioonile, et nemad kannavad helikopteri allatulistamise eest vastutust.

Maailmaorganisatsiooni pressiesindaja Liam McDowall ütles varem reedel AFP-le, et helikopteris reisijaid ei viibinud.

Del Buey andmeil kukkus vaatluslendu teinud helikopter alla Lõuna-Sudaani idaosas Jonglei osariigis Likuangole piirkonnas.

«Esialgsed teated viitasid sellele, et helikopter kukkus alla ja süttis. Missioon alustas otsekohe otsinguid ja päästeoperatsiooni. Kõigi nelja meeskonnaliikme surm sai kinnitust,» ütles pressiesindaja.

«Hilisemas suhtluses missiooni ja Lõuna-Sudaani relvajõudude vahel ütles Lõuna-Sudaani sõjavägi (SPLA), et oli helikopteri alla tulistanud,» ütles del Buey.

«Suurtükiväeüksus avas õhutõrjerelvadest tule, sest arvas, et tegemist on vaenlase lennukiga. Meile polnud ÜRO-lt laekunud mingisugust eelinformatsiooni, et piirkonnas on nende lennuk. See teave saabus alles 15 minutit pärast allatulistamist,» ütles armee eestkõneleja Philip Aguer.

ÜRO on Lõuna-Sudaanis aidanud inimesi, kes on jäänud Jonglei osariigis rivaalitsevate kogukondade veristes kokkupõrgetes risttulle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles