Kaitseväe eriüksus on alustanud tegevust Afganistanis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolonelleitnant Riho Ühtegi patrullis.
Kolonelleitnant Riho Ühtegi patrullis. Foto: Kaitsejõudude peastaap

Kaitseväe eriüksus alustas Afganistanis tegutsemist, kuid kaitsevägi ei täpsusta üksuse suurust ja tegutsemispiirkonda.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja kinnitas BNSile, et kaitseväe eriüksus alustas tegutsemist Afganistanis detsembris. Ta ei täpsustanud eriüksuse suurust, tegutsemispiirkonda, ülesandeid ja muid üksikasju üksuse kohta.

Eesti eriüksus hakkab Afganistanis tegutsema koos Ameerika Ühendriikidega.

Tänavu oktoobris kirjutasid kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras ja USA Euroopa erivägede ülem kindralmajor Michael S. Repass alla koostöömemorandumi Eesti eriüksuse saatmise kohta NATO operatsioonile Afganistanis. Memorandum sätestab Eesti eriüksuse tegevuse ja koostöövormid Afganistanis ning logistilise ja meditsiinilise toetuse üksikasjad, teatas kaitseväe peastaap

Kaitseväe eriüksuse juhtimise võttis üle kolonelleitnant Riho Ühtegi.

Kaitsevägi alustas loodava kaugluurerühma moodustamist 2005. aastal, kui korraldati katsed instruktorite leidmiseks. Siis avas kaitsevägi põgusaks hetkeks uut üksust tutvustava võrgukülje. Toona öeldi, et 2009. aastal peaks tegevust alustama 36-meheline luurerühm. Väidetavalt peavad eriüksuse liikmed olema valmis tegutsema nii linnas, kõrbes, mägedes kui ka merel ja suutma tegutseda vastase maa-alal mitu kuud ilma välise toetuseta.

Liikmeid üksusesse värbas kaitsevägi ka 2009. aastal ning alates 2011. aastast on värbamiskuulutus pidevalt üleval kaitseväe peastaabi leheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles