Saaremaal ründas metssiga taluõues koera

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metssiga.
Metssiga. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Saaremaal Kaarma vallas ründas metssiga taluõues koera, kes pääses peremehe kiire reageerimise tõttu siiski vigastusteta, kirjutab ajaleht Saarte Hääl.

Haeska külas Nõmme talus elava Kullo Vainomäe sõnul ei jõudnud siga koerale viga teha, sest ta ise jooksis toast välja ja peletas metssead minema. Sead on tema sõnul koera kimbutanud sel nädalal juba kaks korda.

Ajaleht kirjutab, et sigu oli mitu, aga üks oli teistest agressiivsem. Talu ümber sigatsesid ilmselt kult ja kaks emist.

Keskkonnainspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Jaak Haameri sõnul jääb juhtum kohaliku jahiseltsi hooleks. Kaali jahiseltsi juhtiv Jaanus Kuusk kinnitaski eile, et juba öösel käisid mehed varitsuses ja tegid ka paar pauku, aga seale pihta ei saanud. See-eest korraldatakse täna Haeskas seajaht, et karistada ülbeks läinud kesikuid või nad vähemalt eemale hirmutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles