Riigikogu eetikakoodeksi koostamine jätkub järgmisel aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Stanislav Moshkov / Den za Dnjom

Pärast riigikogu eetikakoodeksi esimesele versioonile osaks saanud kriitikat jätkub eetikakoodeksi koostamine järgmisel aastal.

«Hetkel on kavandatud eetikakoodeksi töögrupi järgmine koosolek uue aasta 15. jaanuariks, siis peaks järgmised sammud olema selgemad,» kinnitas koodeksi koostamise üks algajatajaid, reformierakondalne Kaja Kallas BNSile.

Riigikogu asus eetikakoodeksit välja töötama tänavu suvel. Eetikakoodeksi väljatöötamisega tegelevat töögruppi juhib Kaja Kallas. Lisaks kuuluvad töögruppi sotsiaaldemokraat Andres Anvelt, Kadri Simson Keskerakonnast, Mart Nutt Isamaa ja Res Publica Liidust (IRL) ning kevadel asutatud demokraatide rühma liige Kalle Laanet.

Kuigi novembris valmis parlamendisaadikutele mõeldud eetikakoodeksi esimene versioon, langes see riigikogu liimete kriitika alla ning see otsustati ümber kirjutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles