Vaher: PPA vajab võimekat juhti

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Postimees/Scanpix

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori ametikohale kandideerivatele inimestele esitatavate nõuete avatumaks muutmise eesmärgiks leida juhtimiskogemuse ja -võimekusega juht.

«Selleks, et leida ametile võimekat juhti kirjutatakse ka seadusesse, et inimesel, kes sellele ametikohale asub peab olema juhtimiskogemus. Arvan, et Eesti on piisavalt väike riik, et mitte seada liigseid piiranguid. PPA puhul on tegu kõige suurema avaliku sektori organisatsiooniga, mis vajab juhtimiskogemuse ja -võimekuse ning hea haridusega juhti.»

Ta märkis, et on kummaline, et tänane seadus lubab PPA peadirektoriks kandideerida näiteks viis aastat ametis olnud toidu- ja veterinaarameti või terviseameti peadirektori asetäitjal, aga ei luba kandideerida mõne suure erasektori organisatsiooni kogemustega tippjuhil.

Küsimusele, kas seaduse muudatust tehes on peetud silmas konkreetseid võimalikke kandidaate, ütles Vaher, et ei ole.

PPA on 5526 töötajaga suurim avaliku sektori organisatsioon Eestis. Praegune peadirektor Raivo Küüt on ametis kuni järgmise aasta 1. märtsini. Avalik konkurss PPA uue juhi leidmiseks kuulutatakse välja kohe peale seadusemuudatuste jõustumist.

Suve hakul lõppeb kaitsepolitsei peadirektori Raivo Aegi viis aastat kestnud ametiaeg. Vaher ütles, et ta ei välista Aegi jätkamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles