Ivanišvili väitel ei plaani ta Saakašvili tagandamist

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bidzina Ivanišvili.
Bidzina Ivanišvili. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili ei plaani parandada seda põhiseaduse «apsakat», mis pikendas president Mihheil Saakašvili ametiaega kümne kuu võrra.

«Eelmine parlament muutis põhiseadust presidendi ja valitsuse meeleheaks ühtelugu. Sama juhtus ka presidendi viimase viieaastase ametiajaga, mis oleks pidanud lõppema tuleva aasta jaanuaris, ent pikenes oktoobrini. Nüüd ütlevad nad, et see oli lihtsalt eksitus. Me ei hakka selle «eksituse» ümber lokku lööma, nagu ei hakka ka parlamendis presidendi ametist tagandamise protsessi algatamist nõudma,» ütles Ivanišvili tänasel pressikonverentsil.

Seejuures märkis ta, et ametis oleva presidendi volitused võivad muutuda. «Veel üks «eksitus», mille eelmine parlament põhiseadusse viis, seisneb selles, et valitsus tegutseb täna uue põhiseaduse järgi, ent presidendil on eelmisest põhiseadusest tulenevad volitused. Me võime seda olukorda parandada ning muuta presidendi volitusi,» ütles Ivanišvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles