Kaitseminister saatis Afganistanis teenivate sõduritele videotervituse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu
Urmas Reinsalu Foto: Liis Treimann

Kaitseminister Urmas Reinsalu saatis Afganistanis teenivate sõduritele jõuludeks videotervituse, milles soovis head jõuluaega ja sõduriõnne uueks aastaks.

«Soovin teile head jõuluaega. Nii rahulikku, kui see sõjatandril olla saab,» ütles kaitseminister Reinsalu videotervituses. «Olete kodust kaugel Eesti sõduri mainet kõrgel hoidnud ja Eestit vapralt teeninud. Tänu teie teenistusele kodust kaugel saab Eesti rahvas istuda pidulaua äärde jõule tähistama. Me oleme kõik mõtetes teiega.»

Kaitseminister avaldas lootust, et kodust saadetud jõulukingitused on Eesti sõduritele Afganistani kohale jõudnud. Kaitseminister saatis igale võitlejale ühe lati eesti suitsuvorsti.

Kaitseminister rääkis jõulutervituses riigikaitse uue 10-aastase arengukava eelnõust ning enne jõule valitsuse istungil heakskiidu saanud veteranipoliitikast.

«Riigieelarve on riigikogus kinnitatud. Järgmise aasta 1. aprillist, uue kaitseväeteenistuse seaduse jõustumise ajal, tõuseb kõigi kaadrikaitseväelaste palk,» lausus kaitseminister Reinsalu. «Enam tõuseb palk sõduritel, allohvitseridel ja nooremohvitseridel, ehk siis, teil, meestel ja naistel, kes te teenite Eestit ka lahinguväljal.»

Riigikaitse arengukavast rääkides rõhutas kaitseminister, et eesmärk on  tõsta Eesti tegelikku sõjalist kaitsevõimet, maaväe lahinguvõimet ja viia Kaitsevägi järgmisele arengutasemele.  Arengukava näeb ette kiirreageerimisvõime tõstmist,  isikkoosseisu suurendamist, Kaitseliidu  juhtrolli territoriaalkaitses, uut relvastust ning varustust.

«Soovin teile jõululaupäevaks kasvõi väikest pausi operatsioonidesse ja jõulurahu jõululauas,» sõnas kaitseminister. «Soovin sõduriõnne, mida Afganistanis igal mehel ja naisel kindlast tarvis läheb. Meie mõtleme teie peale!»

2013. aasta kevadeni Afganistanis teeniva Eesti kaitseväe kontingendi ülem on kolonelleitnant Toomas Möls. Patrullbaasis Pimon jätkab teenistust major Tõnis Metjeri juhitud jalaväekompanii Estcoy-15, mida toetab Camp Bastionist rahvuslik logistiline toetuselement NSE-14 kapten Rauno Mäe juhtimisel. Lisaks jalaväekompaniile teenivad Afganistanis Eesti kontingendi koosseisus staabiohvitserid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles