Netanyahu kavatseb deporteerida tuhanded aafriklased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Knessetis.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Knessetis. Foto: SCANPIX

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles esmaspäeval, et ta kavatseb deporteerida kümned tuhanded ebaseaduslikud aafriklastest immigrandid.

«Meie eesmärk on saata kümned tuhanded «sisseimbujad», kes praegu Iisraelis viibivad, tagasi nende kodumaale,» ütles valitsusjuht ning lisas, et Iisrael on selles küsimuses olnud kontaktis mitme Aafrika riigiga.

«Olles seisnud silmitsi sadade tuhandete ebaseaduslike immigrantide ohuga, ei ole ükski «sisseimbuja» jõudnud sel kuul Iisraeli linnadesse,» ütles Netanyahu, lisades, et juba järgmisel kuul viiakse lõpule turvatara ehitamine Siinai poolsaarel juudiriigi piiril Egiptusega.

Iisrael alustas piiritõkke ehitamist 2010. aasta lõpus, et peatada tuhandete ebaseaduslike immigrantide saabumine üle piiri, kust on toimunud ka uimastite smugeldamine juudiriiki.

«Nüüd liigume me järgmisse etappi, milleks on juba siin olevate illegaalide tagasisaatmine,» seletas Netanyahu.

Siseminister Eli Yishai hoiatas juba augustis, et sudaanlasest illegaalid, kes ei lahku Iisraelist 15. oktoobriks, võetakse kinni, saadetakse laagritesse ning seejärel deporteeritakse.

Iisraeli kohus andis samal kuul rohelise tule plaanidele saata kodumaale ka umbes 2000 illegaali Elevandiluurannikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles