Peapiiskop: tänavused protestid polnud mõistuslik, vaid tundeline samm

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder.
EELK peapiiskop Andres Põder. Foto: Peeter Langovits

Peapiiskop Andres Põder nimetab «Aktuaalsele kaamerale» antud jõuluintervjuus tänavust protestilainet emotsionaalseks väljaelamiseks ning rõhutab, et "valitsuse asendamine alternatiivsete institutsioonidega on anarhia".

«Eestlased on olnud päris tublid läbi mitme kriisiaasta, suutnud säilitada tasakaalukuse, pingutanud, et toime tulla isiklikult ja riigina, küllap need pinged on eskaleerunud,» vahendas ERR Uudised peapiiskopi sõnu.

«See on olnud pigem teatud väljaelamine, emotsionaalne, mitte niivõrd ratsionaalne lähenemine ühiskonna probleemidele, meil on päris küps esindusdemokraatia, iga nelja aasta tagant valitakse esindusorganid ja kodanikena langetame me siis oma põhilised otsused, me ei saa jooksvalt asendada valitsust mingite alternatiivsete institutsioonidega, see ei mõeldav, see on anarhia,» rõhutas Põder.

«Samas on arusaadav, et ka valitsus teeb vigu ning ka kriitika on õigustatud, jõuluaeg on aeg, kui kõigil on põhjust järele mõelda,» toonitas kirikupea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles