Lenini mausoleum vajub

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenini mausoleum Moskvas.
Lenini mausoleum Moskvas. Foto: SCANPIX

Moskva südalinnas Punasel väljakul Kremli müüri ääres asuv revolutsioonijuhi Vladimir Lenini mausoleumi ootavad ees renoveerimistööd.

Vene riigijuhte kaistva ja Kremli turvalisuse eest vastutava Venemaa Föderaalse Kaitseameti (FSO) teatel on hoonealune pinnas vajunud ning lekkiv lume- ja vihmavesi mõjuvad kuulsale mausoleumile hävitavalt, vahendas Moscow Times.

FSO teatel ei viida 1917. aasta oktoobris riigipöördega võimule tulnud kommunistliku juhi Lenini balsameeritud keha remonttööde ajaks sealt minema, kuid hoone kaetakse telgiga.

Septembris suletud mausoleum jääb turistidele ja huvilistele suletuks, tööd peaksid kestma vähemalt tuleva aasta aprillini.

Marmorist mausoleum püstitati 1930. aastal arhitekt Aleksei Stšussevi projekti järgi seal varem asunud puitmausoleumi asemele. Hoonet restaureeriti põhjalikult 1970. aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles