Piltuudis: Eesti sõdurid Afganistanis said jõuludeks sokke, kindaid ja kaarte

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani jõudsid naiskodukaitsjate kootud kindad ja sokid ning laste jõulukaardid.
Afganistani jõudsid naiskodukaitsjate kootud kindad ja sokid ning laste jõulukaardid. Foto: Kaitseväe peastaap

Afganistanis teenivad Eesti kaitseväelased said lisaks oma lähedastele jõuludeks ka Eesti laste tehtu taskukalendrid ning naiskodukaitsjate valmistatud sokid, kindad ja moosid.

Sõdurite jõulupühad möödusid teenistusülesandeid täites, jõululaupäeva tähistasid nad Eestist saadetud toidu ja kingitustega, teatas kaitseväe peastaap.

Oma videotervituse saatis Afganistanis viibivatele Eesti sõduritele kaitseminister Urmas Reinsalu, jõulumissa pidas kaplan-kapten Endel Apsalon.

Jalaväekompanii Estcoy-15 ülem major Tõnis Metjer rõhutas sõduritele kõneldes, kui oluline on kodust kaugel olles nii oma lähedaste kui kaasvõitlejate toetamine. Ta ütles, et kaitseväelased on kui üks pere ja kutsus neid üles üksteise suhtes sallivad ja heatahtlikud olema.

Eesti firmad saatsid kaitseväelastele komme ja piparkooke, veri- ja grillvorsti ning mahlu ja salateid, pidulaual olid ka siinsete tootjate saadetud alkoholivaba õlu ja kali.

25. detsembril jõudsid patrullbaasi Pimon ka sõdurite lähedaste saadetud jõulukingitused. Omavalmistatud taskukalendrid saatsid kaitseväelastele Tartu Kesklinna Lastekeskuse lapsed, samuti saatsid Afganistani isetehtud kingitusi Saue gümnaasiumi algklasside õpilased.

Naiskodukaitsjad üle Eesti kudusid Afganistanis teenivatele sõduritele sokke ja kindaid, naiskodukaitse Lääne ringkonna naised saatsid Afganistani enda keedetud õuna-pohlamoosi.

Praegune Afganistani kontingent alustas teenistust novembris. Kontingendi ülem on kolonelleitnant Toomas Möls. Patrullbaasis Pimon teenib major Tõnis Metjeri juhitud Estcoy-15, mida toetab Camp Bastionist rahvuslik logistiline toetuselement NSE-14 kapten Rauno Mäe juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles