Täna algab Jazzkaar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algab 20. Jazzkaar
Täna algab 20. Jazzkaar Foto: Peeter Langovits

Täna algab 20. Jazzkaar, millel annavad 17 maa jazzmuusikud Tallinnas ja veel kaheteistkümnes Eesti linnas 57 kontserti.

Festivali avapidu toimub täna Pirita lillepaviljonis, kus kõlavad kuumad kuuba rütmid ansamblilt Calle Real, teatas festivali peakorraldaja Anne Erm. Täna esineb Rõuges ja Otepääl Šveitis elav noor eesti laulja Ingrid Lukas oma duoga.

Festivalil sünnib mitmeid uusi põnevad projekte nagu Tallinna Beatbox koor, mida saab kuulda homme KUMUs, Jazzkaar Dream Band, mille paneb kokku esinemese festivali peaesineja Ray Anderson USAst, kes on ka tänavuse jazzikuu-aprilli saadik.

Ansamblis Rütmiallikal kihutavad torupillid võidu saksofoni, flöödi ja löökpillidega, Andres Mustoneni jazzkvartett kutsub Johann Sebastian Bachi svingima.

Festivali peaesinejad on 9 Grammyt võitnud Paquito D'Rivera, 7 Grammyt võitnud vokaalivõlur Al Jarreau ja neo-souli must teemant Angie Stone, kes lõpetab festivali 26. aprillil kontserdiga Tallinna Linnahallis.

Avatud on Jazzkaare blogi, kus oma mälestusi ja värskeid muljeid Jazzkaarelt jagavad paljud kultuuriinimsed.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles