Mässulised röövisid 22 Pakistani sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani sõdurid tänavu novembris patrullil riigi loodeosas.
Pakistani sõdurid tänavu novembris patrullil riigi loodeosas. Foto: SCANPIX

Loode-Pakistanis ründasid täna umbes 200 relvastatud sissi kaht valitsuse maakaitseväe laagrit ja röövisid vähemalt 22 sõdurit, teatasid ametnikud.

Mässulised ründasid enne koidikut Kohi Kasankheli ja Jona Khawari laagreid Peshawari lähistel, ütles kohalik valitsusametnik Naveed Akbar AFP-le.

Umbes tund aega kestnud tulevahetuses hukkus kaks sõdurit, ütles kohalik valitsusametnik Naveed Akbar AFP-le.

Seni pole rünnaku eest keegi vastutust võtnud.

Ründajad olid relvastatud miinipildujate ja raketiheitjatega.

Üks julgeolekuametnik kinnitas, et 22 hõimude maakaitseväe liiget on kadunud laagritest, mis on teineteisest umbes kolme kilomeetri kaugusel. Laagrite lähedal asuvad Pakistani hõimualad, mida peetakse Al-Qaeda ja Talibaniga seotud sisside kantsiks.

Augustis avaldas Pakistani Taliban video, kus näidati tosinat maharaiutud peaga sõdurit. Varem teatas sõjavägi, et Bajauri hõimupiirkonnas jäi pärast sissidega võitlemist kadunuks 15 sõdurit.

Loode-Pakistanis on viimastel nädalatel rünnakud järsult kasvanud. Pühapäeval korraldati poliitkoosolekule suitsiidirünnak, milles hukkus Khyber Pakhtunkhwa provintsi tähtsuselt teine poliitik Bashir Bilour.

Rünnaku eest võttis vastutuse Pakistani Taliban, mille sõnul tapeti sisse avalikult kritiseerinud Bilour kättemaksuks ühe islamiliikumise «vanema» surma eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles