Netanyahu valimisnimekirja toetus kahaneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu Foto: SCANPIX

Iisraeli parempoolse Likudi-Beitenu ühisnimekirja ja Tööpartei toetus on hakanud 22. jaanuari parlamendivalimiste eel kahanema, pead tõstavad usu- ja rahvusparteid, ilmneb täna avaldatud küsitlustulemustest.

Avaliku arvamuse instituudi Dahaf prognoosi kohaselt saaks peaminister Benjamin Netanyahu erakonna Likud ja endise välisministri Avigdor Liebermani Yisrael Beitenu ühisnimekiri praeguse seisuga 33 kohta.

Kahe nädala eest andis samasugune arvamusuuring Likudi-Beitenu nimekirjale 120-kohalises parlamendis 35, veel kaks nädalat varem 37 kohta.

Tööpartei, mida juhib Shelly Yachimovich, saaks praeguse seisuga 17 kohta, tema eelmiste küsitluste saak oli 19 kohta, näitavad ajalehes Yediot Aharonot avaldatud andmed.

Naftali Bennetti parempoolne usupartei Juudi Kodu võidaks viimase küsitluse andmetel 12 kohta, tema seis on koha võrra paranenud, äärmusortodoksse Shasi toetus on muutumatult 11 koha vääriline.

11 knessetikohta jaguks ka eksvälisministri Tzipi Livni paremtsentristlikule HaTnuah'le, sama palju saaks endise ajakirjaniku Yair Lapidi juhitav Yesh Atid. Parlamendikohti jätkub veel mitmele usu- ja rahvusparteile, araablaste nimekirjad saaks viimaste prognooside kohaselt 11 kohta.

Küsitlus hõlmas 1250 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles