Ärimeest autopommiga mõrvata üritanud mehed astuvad kohtu ette

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvatav pomm viidi turvalises tünnis demineerimisele.
Arvatav pomm viidi turvalises tünnis demineerimisele. Foto: Raigo Pajula

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas kahele mehele süüdistuse lõhkeseadeldisega mõrvakatse korraldamises ja muudes kuritegudes.

60-aastasele Ralfile ja 37-aastasele Sergeile on esitatud süüdistus mõrvakatses, mis pandi toime lõhkeseadeldist kasutades, üldohtlikul viisil ja omakasu motiivil. Samuti süüdistatakse mehi lõhkeseadeldise ja suure koguse lõhkeaine ebaseaduslikus käitlemises.

Lisaks said Ralf ja Sergei süüdistuse suure koguse narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises. Narkokuriteos on esitatud süüdistus ka 23-aastasele Markile.

Kaitsepolitsei alustas kriminaalmenetlust tänavu 31. mail, kui Tallinnas leiti aadressil Tartu maantee 53 asuva maja juurest sõiduauto alt lõhkeseadeldis. Politseipatrullid piirasid inimestele ohutsooni ligipääsu ja päästeameti demineerimiskeskuse töötajad eemaldasid seadeldise sõiduki küljest ning muutsid selle ohutuks.

Kaitsepolitsei pidas seoses juhtunuga 30. juulil kinni Ralfi ja Sergei ning esitas neile kahtlustuse sõiduauto omaniku, 54-aastase mehe mõrvamise katses. «Eesti Päevaleht» kirjutas juuni algul, et 31. mail Tallinnas Tartu maanteel auto küljest leitud pomm võis olla sinna paigutatud endise viinaärimehe Igor Savenkovi mõrvamiseks.

Kohus võttis kahtlustatavad prokuröri taotlusel vahi alla. Mark peeti kahtlustatavana kinni 27. septembril ja võeti samuti vahi alla.

Sergeid on varem kriminaalkorras karistatud neli korda ja Marki üks kord, Ralf on Eestis varem karistamata

Kriminaalasja kohtueelse uurimise viis läbi kaitsepolitsei ja menetlust juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles