Herkel: Savisaar ei häbene paista rumal

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar loomaaias rotiaasta alguse puhul rotti vaatamas. .
Tallinna linnapea Edgar Savisaar loomaaias rotiaasta alguse puhul rotti vaatamas. . Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Andres Herkel kirjutas oma ajaveebis, et Edgar Savisaar ei häbene end näidata rumalana ning seda eriti juhul, kui on alust arvata, et rumalus võib Keskerakonna valijatele meeldida.


«Just selline rumalus on väide, et Eesti eurosaadikud on tegelenud liiga palju teiste riikidega, mitte Eesti esindamisega. Konkreetselt räägib Savisaar Gruusiast (Georgiast), Moldovast ja Aafrikast(?!),» kirjutas Herkel.



«Ma küll ei tea, kes on tegelenud Aafrikaga, kuid osutused Georgiale ja Moldovale ei kannata kriitikat. Euroopa Parlament teeb Euroopa naabruspoliitikat ja nimetatud riigid on Euroopale naabritena tähtsad. Eestist valitud saadikud esindavad niisugusel juhul kahtlemata Euroopa Liitu, mitte riike, millega Euroopa Liit tegeleb,» märkis Herkel.



Herkel sõnas, et kahtlemata tegeletakse ka Eestile tähtsate küsimustega, ning tõi näiteks Tunne Kelami poolt algatatud hinnangu kommunismi kuritegudele. «Pole kahtlust, et tööhõive ja stabiilne rahandus Liidu sees on probleemid, millega tegeletakse üha enam.»



«Paraku kehtib rahvusvahelises suhtluses üks reegel, mida Savisaar ei tea, sest ta kogemused piirduvad Moskva-suunaga. Tõsiseltvõetavad on need poliitikud, keda teatakse selle järgi, et nad tegelevad erinevate probleemidega. Ühesõnaga: ole tuntud tegija võimalikult paljudes üldist tähtsust omavates küsimustes, siis võetakse sind tõsiselt ka juhul, kui tekib küsimusi, mis otseselt sinu maad puudutavad,» ütles Herkel.



«Tunnetasin seda seost Euroopa Nõukogu Parlamentaarsel Assambleel, kui üles tuli küberjulgeoleku teema, ja arvan, et täpselt nii oli see ka Euroopa Parlamendis.»



«Pole eriti otstarbekas saata Eestist Euroopa Parlamenti inimesi, kelle napp välispoliitiline kogemus ja keelteoskus hakkab sisulist tööd pärssima - rääkigu nad siis kodumaal millist mesijuttu tahes. Aga kui kõnelda Keskerakonnast üldisemalt, siis seal pole kunagi tegeletud oma valijate harimisega. Pigem vastupidi - inimeste rumalust püütakse ära kasutada ja seda süvendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles