Eesti ajakirjanikud peavad aasta sündmuseks Süüria kodusõda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria mässulised Aleppos
Süüria mässulised Aleppos Foto: SCANPIX

Kümnete tuhandete inimeste elu nõudnud Süüria kodusõda, Barack Obama tagasivalimine USA presidendiks ja euroala jätkuv kriis olid Eesti ajakirjanike jaoks lõppeva aasta olulisemad protsessid maailmas, selgub BNSi korraldatud küsitlusest.

Eesti ajakirjanikud nimetasid lõppeva aasta oluliste sündmustena veel jätkuvat poliitilist segadust Lähis-Idas, eelkõige Palestiinas, Iisraelis ja Egiptuses, samuti Mario Draghi juhitava Euroopa Keskpanga kavandatud rahapoliitika muutusi ning dopngutarvitamises süüdi jäänud jalgrattamaailma «kroonitud kuninga» Lance Armstrongi juhtumit.

BNSi küsimusele vastanud Eesti tele-, raadio-, päevalehtede, kohalike ajalehtede ning online-väljaannete juhtivad ajakirjanikud nimetasid veel riigipea valimisi Venemaal ja Prantsusmaal, Londoni olümpiamänge, punkbändi Pussy Rioti vangimõistmist Venemaa režiimi kritiseerimise eest, NASA kulguri Marsilt saadetud proove ja Euroopa Tuumauuringute Keskuse CERN teadet kauaotsitud elemntaarosakese Higgsi boson avastamise kohta.

Mainimist väärisid ka rekordmadalad laenuintressid, orkaan Sandy tekitatud purustused ja detsembrikuine maailmalõpu hüsteeria.

BNS palus enam kui poolesajal Eesti üleriigiliste ja kohalike ajalehtede, raadiojaamade, telekanalite ja online-väljaannete juhtivatel ajakirjanikel nimetada kolm 2012. aasta olulisemat sündmust Eestis ja kolm maailmas.

Mullu nimetasid Eesti juhtivad ajakirjanikud BNS-i küsimusele vastates aasta olulisemate sündmustena maailmas massirahutusi ja rahvarevolutsioone Liibüas, Süürias ja Egiptuses ning Kreekast alguse saanud ja kogu Euroopat haaranud võlakriisi. 2011. aasta oluliste sündmustena nimetasid ajakirjanikud ka Jaapani maavärinat ja selle tulemusena toimunud Fukushima tuumajaama plahvatust ning massimeeleavaldusi Venemaal.

2010. aasta lõpus nimetasid Eesti ajakirjanikud tähtsündmustena Euroopa võlakriisi, Wikileaks´i lekkeid, Poola presidendilennuki katastroofi Smolenskis ning Islandi vulkaanipurskest vallandunud tuhapilve tekitatud kaost Euroopa ja Ameerika lennuliikluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles