Eestis on internetikasutajate osatähtsus Euroopa keskmisest suurem

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimene on keskmisest agaram internetikasutaja.
Eesti inimene on keskmisest agaram internetikasutaja. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Eurostati andmetel kasutas 2012. aastal internetti 75 protsenti Euroopa Liidu 16–74-aastastest elanikest. Kaasaskantava seadmega väljaspool kodu või töökohta interneti kasutajaid oli 32 protsenti. Eestis olid vastavad näitajad aga kõrgemad: 79 ja 37 protsenti.

Eestis oli vanuserühmas 16–24 ja 25–54 kaasaskantava seadmega (süle-, tahvelarvuti või nutitelefon) väljaspool kodu või töökohta internetti kasutajaid rohkem kui vastavates vanuserühmades Euroopa Liidus keskmiselt, ent vanuserühmas 55–74 vähem, kirjutab Statistikaameti juhtivstatistik Mari Soiela Statistikablogis.

Euroopa Liidu 16–24-aastastest noortest kasutas süle-, tahvelarvuti või nutitelefoniga internetti 58 protsenti, Eesti noortest aga 65 protsenti. 25–54-aastaste hulgas olid vastavad näitajad 36 protsenti ELis ja 43 protsenti Eestis, vanuserühmas 55–74 ELis 12 protsenti ja Eestis 10 protsenti.

Euroopa Liidus kasutas 16–74-aastastestnutitelefoniga internetti 24, Eestis 18 protsenti. Kui Euroopa Liidus on noorte hulgas interneti kasutamine nutitelefoni abil enam levinud kui süle- või tahvelarvuti kasutamine, siis Eestis on trend vastupidine.

Süle-, tahvelarvuti või nutitelefoniga väljaspool kodu või töökohta interneti kasutajate osatähtsus oli 16–74-aastaste seas kõrgeim ehk üle 50 protsendi Taanis, Iirimaal, Luksemburgis, Hollandis, Soomes ja Rootsis. Madalaim ehk alla 20 protsendi Bulgaarias, Itaalias, Ungaris, Leedus ja Rumeenias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles