Julgeolek viis Dagestanis läbi erioperatsiooni

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriväelane Dagestanis.
Vene eriväelane Dagestanis. Foto: SCANPIX

Venemaa rahutus lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis sai julgeolekujõudude erioperatsioonis surma vähemalt seitse islamiäärmuslast.

Venemaa rahutus lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis sai julgeolekujõudude erioperatsioonis surma vähemalt seitse islamiäärmuslast.

Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel toimus erioperatsioon eile õhtul Dagestani pealinnas Mahhatškalas asuvas kortermajas, kuhu islamivõitlejad olid varjunud. Väidetavalt avasid islamistid majast evakueeritavate elanike pihta tule ja võtsid pantvangi ka kuueaastase tüdruku, kelle julgeolekutöötajad aga vabastasid.

«Tänu eriüksuslaste koordineeritud ja professionaalsele tegevusele tüdruk vabastati ja järelejäänud bandiidid neutraliseeriti,» märkis Venemaa riiklik terrorismivastane komitee (NAK), mille teatel tapeti erioperatsiooni käigus ka Mahhatškalas tegutseva kuritegeliku rühmituse liider Gadzhimurad Dolgatov.

NAK ei täpsustanud, kas rünnakus sai vigastada ka mõni julgeolekujõudude töötaja.

Venemaal tekitavad jätkuvalt tõsist muret sagedased rünnakud Põhja-Kaukaasia regioonis, kus islamisissid jätkavad oma võitlust julgeolekuvägede ja Kremli-meelsete kohalike võimude vastu.

Sarnaselt naabritega on Dagestan valdavalt islamiusuline piirkond, kus rünnakud võimude vastu on sagedased ning Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) võitlejad peavad terrorismivastase operatsiooni sildi all verist sõda kohalike sissirühmitustega.

Kohalike ametnike sõnul tegutseb Dagestanis jätkuvalt veel mitu islamirühmitust, kuhu kuulub sadu võitlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles