Harro-Loit: ajakirjandusel napib ressursse keerulisi teemasid lahata

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliki Harro-Loit.
Halliki Harro-Loit. Foto: Sille Annuk

Värskelt valminud Eesti ajakirjanduse poliitikasoovitustes rõhutatakse, et tuleb toetada professionaalset ajakirjandust, et ajakirjanikud suudaksid jälgida otsustusprotsesse, eristada olulist ebaolulisest ning info ka inimestele arusaadavalt edastada.

Selleks pole meie väljaannetel aga tihtipeale inimesi, aega ega raha ja soovituste üks koostaja Halliki Harro-Loit on eriti mures kohalike lehtede pärast, vahendas ERRi uudisteportaal ERRi raadiouudised.

«Ajakirjandusel pole enam tegelikult enam niisugust ressurssi, et väga keerulistes riigivalitsemise mehhanismides korralikku analüüsi teha,» märkis Harro-Loit.

Mitte ainult Eestis, vaid ka teistes demokraatlikes riikides on inimesed järjest vähem aktiivsed valijad ning järjest enam passiivsed. Samas on Harro-Loit veendunud, et kohaliku elu vastu tuntakse huvi küll, aga küsimus on, kuidas selle kohta teavet edastatakse, sest kohalikku ajakirjandust on vähe alles jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles