Laar: keda esindab Keskerakond Brüsselis?

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi juht Mart Laar .
IRLi juht Mart Laar . Foto: Margus Ansu.

Mart Laar tõstatas oma ajaveebis küsimuse, et keda kavatseb Edgar Savisaar ise europarlamendis esindada viidates Savisaare avaldusele, millega ta Keskerakonna volikogul esines.


«Keskerakonna volikogul esines Edgar Savisaar taas huvitava avaldusega, teatades, et Eesti senised saadikud on europarlamendis esindanud rohkem Moldaavia või Gruusia kui Eesti huve. Selline lähenemine osutab ühelt poolt kahetsusväärset huvipuudust ning teadmatusest Euroopa Parlamendi töö suhtes, teiselt poolt tõstatab aga küsimuse, keda kavatseb Edgar Savisaar ise siis europarlamendis esindada?» kirjutas Laar.

«Eesti rahvas see igal juhul pole, sest Savisaar on nimekirja etteotsa seatud peibutuspardiks lihtsameelsetele inimestele - Brüsselisse ta minna ei kavatse. Muuks kui valijate petmiseks ei saa sellist käitumist nimetada,» sõnas Laar.

«Niisiis, Eesti rahvas on Savisaarele petmiseks, mitte esindamiseks. Keda Keskerakond siis aga Brüsselis esindada kavatseb? Sellele küsimusele vastamiseks on mõttekas lähtuda vanasõnast, ütle mulle, kes on Sinu sõbrad ja ma ütlen, kes sa ise oled.»

«Ma ei hakka siin rääkimagi, et Edgar Savisaare kampaaniat rahastavad ärimehed Slovakkiast, veelgi huvitavam on aga meeles pidada, et Keskerakonnal on jätkuvalt kehtiv koostöölepe Venemaa võimupartei Ühinenud Venemaaga,» märkis Laar.

«Kui muud asjad maailmas muutuvad, siis see lepe püsib kindlalt kui kalju, isegi peale seda, kui Ühinenud Venemaa Venemaa saadikud Riigiduumas seaduse algatasid, mille kohaselt II maailmasõja ajalugu moonutavad ning natsismi kommunismiga võrdsustavad tegelased tuleb viivitamatult kriminaalvastutusele võtta. Siin peitub ilmselt vastus ka küsimusele, keda Keskerakond Brüsselis esindama kavatseb hakata,» kirjutas Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles