Tänavu langes rekordarv Afganistani sõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani armee sõdurid.
Afganistani armee sõdurid. Foto: SCANPIX

Tänavu hukkus sõjategevuses üle tuhande Afganistani sõduri, mis on suurim arv alates Talibani kukutamisele järgnenud sissisõja algusest, teatasid ametiisikud täna.

«Viimase üheksa kuu jooksul on surma saanud 906 Afganistani armee sõdurit. 2012. aastal on kokku hukkunud 1056 sõdurit,» ütles kaitseministeeriumi esindaja kindral Mohammad Zahir Azimi. «Varasemate aastatega võrreldes on langenute arv kasvanud.»

Afganistani armee on võtmas julgeoleku tagamise eest suuremat vastutust enne NATO lahingüksuste riigist väljaviimist 2014. aasta lõpuks. Valitsusvägede võimekus äärmusislamistide vastupanu maha suruda on peamine eeldus kodusõja puhkemise ärahoidmiseks riigis.

Azimi ütles Kabulis ajakirjanikele, et Afganistani armee on nüüdseks võtnud julgeolekutagamisel juhtrolli enam kui 75 protsendil riigi territooriumist. Tema sõnul vajab armee ohvrite arvu vähendamiseks paremat varustust ja kaitset maamiinide vastu.

NATO on seadnud eesmärgiks koolitada stabiilsuse tagamiseks riigis 2014. aasta lõpuks välja kuni 350 000 Afganistani sõdurit ja politseinikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles