Kultuurkapitali nõukogu liikmete tasu tõuseb

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahakott
Rahakott Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kultuuriministeerium tegi valitsusele ettepaneku tõsta Eesti Kultuurkapitali nõukogu liikme tasu 100 euroni kuu eest.

Viimati kehtestas kulka nõukogu liikmete tasu valitsus 2009. aasta suvel, kui seni kehtinud 2000-kroonist tasu vähendati 1000 kroonini kuus, alates 2011. aastast muutus see 64 euroks ning sestpeale on summa olnud muutumatu.  

Arvestades nõukogu kui juriidilise isiku kõrgema juhtorgani vastutuse määra, on õigustatud senise tasumäära suurendamine, leiab kultuuriminister ning tegi ettepaneku määrata kultuurkapitali nõukogu liikme tasu suuruseks 100 eurot kuus.

Eesti Kultuurkapitali nõukogusse kuulub 11 liiget, kuid kuna nõukogu esimehele tasu ei maksta, siis on  tasu saavaid liikmeid 10. Koosolekud toimuvad keskmiselt 12 korda aastas ning tasu makstakse igakuiselt.

Nõukogu liikmele, kes ei osalenud nõukogu otsuse vastuvõtmisel, nõukogu vastava koosoleku toimumise kuu eest tasu ei maksta.

Rahandusministeerium kooskõlastas ettepaneku märkusteta. Tasu suuruse kinnitab valitsus ning seda makstakse kulka halduskuludeks ettenähtud rahast.

Eesti Kultuurkapitali 2012. aasta eelarves moodustasid nõukogu tasud kokku 10 200 eurot, tasu tõstmisel suureneks aastane kulu 15 960 euroni.

Korralduse eelnõu kohaselt rakendatakse uut tasumäära alates 1. jaanuarist.

Kultuurkapitali nõukogu esimees on kultuuriminister Rein Lang, nõukokku kuuluvad veel  aseesimees Tea Varrak, näitekunsti sihtkapitali esindaja Kristiina Garancis, kehakultuuri ja spordi sihtkapitali esindaja Reet Hääl, rahvakultuuri sihtkapitali esindaja Ants Johanso, kirjanduse sihtkapitali esindaja Krista Kae, kultuuriministri nimetatud esindaja Indrek Kasel, arhitektuuri sihtkapitali esindaja Kalle Komissarov, kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali esindaja Anu Liivak, helikunsti sihtkapitali esindaja Marje Lohuaru ja audiovisuaalse kunsti sihtkapitali esindaja Riina Sildos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles