Jaadla sai iseendaga tehingute sõlmimise eest rahalise karistuse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere linnapea Andres Jaadla
Rakvere linnapea Andres Jaadla Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Viru maakohus mõistis Rakvere reformierakondlasest ekslinnapea Andres Jaadla õigeks neljas huvide konflikti puudutavas süüdistuse episoodis, kuid mõistis talle iseendaga tehingute sõlmimise eest üle 11 000 euro suuruse rahalise karistuse.

Kohus tuli järeldusele, et Jaadla (47) tuleb õigeks mõista Rakvere linnavalitsuse istungite juhatamise neljas episoodis, kuna tema tegevuses puudus kuriteokoosseis.

Samas mõistis kohus Jaadlale iseendaga tehingute sõlmimise eest rahalise karistuse 100 päevamäära ulatuses, ERR-i uudisteportaali andmetel sai Jaadla rahalise karistuse 11 268 eurot.

Süüdistuse järgi pani Jaadla aastatel 2007–2008 linnapeana oma töö- ja teenistuskohustuste täitmise raames korduvalt toime erinevaid korruptsioonivastases seaduses sätestatud toimingupiirangute rikkumisi.

Teda süüdistatakse linna esindajana tema endaga seotud äriühingutega OÜ Kesklinna Pargid, OÜ Rakvere Elamuhooldus ja Rakvere Linnahoolduse OÜ tehingute tegemises ja ka antud äriühingute majandushuve oluliselt mõjutavates küsimustes linnavalitsuse istungitel otsuste tegemises osalemises ja lepingute sõlmimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles