Kiirabi sai rekordiliselt palju väljakutseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Tänavune aastavahetus tõi Tallinna kiirabile rekordiliselt palju väljakutseid, mille raames tuli aidata nii saluudirakettidega pihta saanuid, liigselt purjutanuid, peksuohvreid kui ka paljusid teisi.

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul sai kiirabi aastavahetusel üle Eesti kokku 1088 väljakutset, mille hulgas tuli pealinna kiirabitöötajatel teenindada 310 väljakutset. «Tegemist on kindlasti viimase kümne, võibolla isegi paarikümne aasta rekordiga,» ütles Adlas BNSile, lisades, et tavapärane nädalalõpp toob kiirabile 160 väljakutse ümber.

Adlase sõnul oli kõige rohkem tööd kesklinna brigaadidel, kellel tuli 24 tunni jooksul teenindada 30 väljakutset. «Tuli tööle panna täiendavad üksused, et kõik patsiendid saaksid operatiivselt abi. Kelle olukord polnud ohtlik, jäid paiguti ootele. Ühe brigaadi panime Tallinnas Vabaduse väljakule, kus meedikud siis ringi sõitsid ja abivajajaid teenindasid,» kirjeldas Adlas toimunut.

Liigselt alkoholi pruukinuid tuli Tallinna kiirabil turgutada 31 korral, raketitabamustest said vigastada kolm inimest, peksuohvreid oli 11, kaks inimest said jääpurikaga pihta, liiklusõnnetuses kannatanuid aitas pealinna kiirabi neljal korral, narkoüledoose oli kolm, libedatel tänavatel murdsid luid 18 inimest ning terviserikete tõttu vajaid reanimeerimist kaks patsienti. Lisaks kukkus üks inimene alla neljandalt korruselt.

«Väga palju oli terviserikkeid ja ka surmasid. Samas õnnetuste ja kriminaalsete vahejuhtumite osas esialgsetel andmetel surmadest rääkida ei saa. Ellu jäi ka see, kes kukkus alla neljandalt korruselt,» kommenteeris Adlas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles