Kohus ennistas tööle põllumajandusministeeriumi ametniku

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Mäeker vallandati veebruaris Taimetoodangu Inspektsiooni peadirektori kohalt. Vallandamise üheks põhjuseks oli iseendale tulemustasu määramine..
Mart Mäeker vallandati veebruaris Taimetoodangu Inspektsiooni peadirektori kohalt. Vallandamise üheks põhjuseks oli iseendale tulemustasu määramine.. Foto: Irina Mägi / Meie Maa.

Reedel ennistas Tallinna ringkonnakohus taimetoodangu inspektsiooni peadirektori ametisse Mart Mäekeri, kes aasta ja kaks kuud oli kohtutee tõttu sellest tööst eemal.

Kohus tühistas ühtlasi põllumajandusministri käskkirja, millega Mäeker 6. veebruarist 2008 töölt vabastati, kirjutas Meie Maa.

Ministeeriumilt mõistis kohus Mäekeri kasuks välja nii menetluskulud 42 000 krooni kui ka töölt äraoldud aja eest töötasu ligi pool miljonit krooni, sellest viivitamatult kahe kuu palk ehk ligi 70 000 krooni.

Ministeerium võib küll ringkonnakohtu otsuse riigikohtusse edasi kaevata, kuid Mäekeri hinnangul tegi teise astme kohus oma tööd niivõrd põhjalikult, et otsuse muutmine on kaheldav.
Enne vallandamist määras põllumajandusminister Helir- Valdur Seeder Mäekerile distsiplinaarkaristuse, mille viimane vaidlustas Pärnu halduskohtus eelmise aasta märtsis.

Kohus leidis, et karistus pole põhjendatud, kuid ministeerium kaebas edasi ringkonnakohtusse. Alles tänavu aprillis tuli ka ringkonnakohtust sama otsus - Mäeker sai karistuse asjata.

Tema vallandamise hagi jõudis aga esimese astme kohtusse alles mullu oktoobris ja siis andis Tallinna halduskohus võidu ministeeriumile, mille eelmisel reedel Tallinna ringkonnakohus tühistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles