Ergma vabandas saadikute ebaväärikate tegude eest

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ene Ergma
Ene Ergma Foto: Toomas Huik / Postimees

Riigikogu esimees Ene Ergma vabandas ETVs edastatud uusaastatervituses mõnede riigikogu liikmete käitumise pärast.

«Riigikogu esimehena tahan vabandada mõnede saadikute ebaväärikate tegude eest,» ütles parlamendispiiker. «Iga poliitiku eksimus heidab varju kogu Eesti poliitikale ja parlamendile. Loodan, et sellised juhtumid ei kordu.»

Ergma lisas, et igaüks, kes on saanud rahvalt mandaadi, peab mõistma selle väärtust. «Inimeste usaldust võita on raske, aga kaotada lihtne,» rõhutas ta.

Parlamendispiiker soovis alanud aastal 95-aastaseks saavale Eesti riigile rõõmu, julgust ja otsusekindlust ning tarkust teha õigeid valikuid. Ta märkis ka, et Eesti peab maailmas toimuvatele kiiretele muutustele reageerima, harides nii noori kui ka eakaid inimesi.

«Lisaks nooruslikule innule on Eesti elu edendamiseks vaja ka seeniorite tarkust. On oluline, et ka vanematele inimestele oleks avatud võimalused ennast täiendada ja tööturul osaleda, kui nad seda soovivad ja tervis lubab,» arvas Ergma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles