Strandberg vaeb uue partei loomise mõtteid

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg.
Marek Strandberg. Foto: Peeter Langovits

Roheliste erakonna üks loojaid, praegune ajalehe Sirp teadustoimetaja Marek Strandberg on asunud looma uut erakonda, millele on nimigi juba valmis mõeldud.

Parim Partei peaks Strandbergi sõnul pakkuma alternatiivi praegustele parteidele ning müütide ja religioonide asemele poliitilistes debattides ja otsuste tegemisel asuksid teaduslikud ja sisulised argumendid, kirjutab Õhtuleht.

On selge, et ükski petitsioon ei muuda ühiskonna arengut, kui oodatud muutusi ei esindata ja keegi neid parlamendis ei kaitse, ütles Strandberg lehele. Ta lisas, et kui ühiskonnas muutusi soovivad inimesed pole valmis looma parteid, mis neid ellu viiks, siis tänases Eestis jäävad muutused tegemata.

«Ükski tänastest riigikogus istuvatest parteidest pole praegu valmis oma rahalist ja poliitilist võimu kärpima ega jagama,» väitis Strandberg, kinnitades, et uue erakonna loomine on igati tõsine aastavahetuse mõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles