Teder: ma ei usu, et poliitikud minu jätkamist aktsepteeriks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Teder
Indrek Teder Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Õiguskantsler Indrek Teder avaldas arvamust, et isegi kui ta sooviks pärast praeguse ametiaja lõppemist õiguskantslerina jätkata, ei oleks poliitikud sellega nõus.

«Ma ei usu, et keegi poliitikutest mind aktsepteeriks, isegi kui ma sooviks. Ma olen vist kõigile teinud piisavalt peavalu,» ütles Teder, lisades, et peab põhiseaduslikkuse järelevalve küsimusi siiski väga huvitavaks. «Aga ma kahtlen selles, isegi juhul, kui ma ütleks, et ma olen oma seisukohta muutnud.»

Veel eelmise aasta alguses kinnitas ta, et lahkub 2015. aastal õiguskantsleri kohalt ega plaani teiseks ametiajaks kandideerida. Teder ütles BNSile antud intervjuus, et seitse aastat on pikk aeg ning kaks ametiaega tähendaks täielikku ettemääratust.

Toona avaldas ta ühtlasi arvamust, et uue õiguskantsleri leidmisega ei teki probleeme. «Eestis on praegu juba küllaldaselt andekaid noori juriste, kes sellele kohale sobiks,» lausus ta.

Riigikogu nimetas Tederi presidendi ettepanekul õiguskantsleriks 2008. aastal ning tema seitsmeaastane ametiaeg lõpeb 2015. aasta märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles