Ida-Virumaale kolinud vanglate osakonda jäi alles pool senisest töötajaskonnast

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeerium
Justiitsministeerium Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Täna alustas justiitsministeeriumi vanglate osakond tööd Jõhvis, kuhu suundus pealinnast tööle umbes pool senisest töötajaskonnast.

Tallinnast viidi Jõhvi osakonna koosseisus 28 töökohta, millest senised töötajad täidavad 17. Ida-Virumaale asusid tööle ka vanglate asekantsler Priit Kama ja tema abi Diana Kõmmus, ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

«Nagu prognoositi juba asukoha muutuse otsuse ettevalmistamisel, soovis kolimisotsuse langetamise ajal osakonnas töötanud inimestest Jõhvis tööd jätkata kolmandik,» teatas justiitsministeerium. Tallinnast Jõhvi minejaid oli kokkuvõttes rohkem seetõttu, et vahepealse ligi aasta jooksul on osakonna töötajaskond juba osaliselt vahetunud.

Lisaks on leitud osakonda hulk uusi töötajaid, kõige enam on neid tulnud Viru vanglast. Praegu käib personaliotsing veel viie ametikoha täitmiseks, ülejäänud kohad on täidetud või kandidaadid neile välja valitud.

Töötajatest, kes vanglate osakonnas asukoha muutuse tõttu jätkata ei soovinud, on enamik üle viidud Tallinna vangla vabadele ametikohtadele, mõned ka sisekaitseakadeemiasse ja justiitsministeeriumi teistesse osakondadesse.

Valitsus toetas osakonna kolimist möödunud aasta 3. mail, selle eesmärk lähtub valitsuse Ida-Viru tegevuskavast, mis näeb riigi kohaloleku tugevdamiseks ühe sammuna ette riigiasutuste viimist piirkonda.

Vanglate osakond asub nüüdsest Jõhvis aadressil Jaama 7, kus enne Jõhvi uue politsei- ja piirivalvehoone valmimist asus piirivalve kohalik juhtimiskeskus.

Vanglate osakond vastutab vanglate ja kriminaalhoolduse arendamise, juhtimise ja kontrolli eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles