Saakašvili: Afganistanis langenute pered saavad eluaegset pensioni

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia sõdur seisab plakati ees, millel on kujutatud riigilipu ja vappi. Pilt on tehtud Thbilisi lähistel asuvas Vaziani baasis enne väljalendu Afganistani.
Gruusia sõdur seisab plakati ees, millel on kujutatud riigilipu ja vappi. Pilt on tehtud Thbilisi lähistel asuvas Vaziani baasis enne väljalendu Afganistani. Foto: SCANPIX

Afganistani missioonil langenud Gruusia sõdurite perekonnad hakkavad saama eluaegset pensioni, lubas president Mihheil Saakašvili.

Riigipea tegi vastava avalduse Afganistanis Helmandi provintsis, kus ta kohtus Gruusia sõduritega, vahendas uudisteportaal Trend.

Saakašvili kinnitas, et viib vastava seadusprojekti parlamenti. Seda, kas vastav algatus on kooskõlastatud parlamendi enamusega, ei täpsustatud.

Gruusias leidsid oktoobris 2012 aset parlamendivalimised, mille tulemusel oli võidukas Bidzina Ivanišvili juhitav opositsioonikoalitsioon Gruusia Unistus, saades 83 saadikukohta 150-st.

Gruusia kaitseministeerium teatas hiljuti, et tõusevad Afganistani missioonis osalevate Gruusia sõdurite palgad. Sellest aastast saab näiteks reamees 1000 dollarit (varem sai 715 dollarit) ja vanemseersant 1157 dollarit (varem 975 dollarit).

Seda, kui suurt pensioni langenute pered saama hakkavad, agentuur ei teata.

Gruusia väekontingent on ISAFi koosseisus alates 2009. aastast, vahendab Civil Georgia. Viimaste andmete järgi on Afganistanis elu kaotanud 19 grusiini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles