Afgaani vang tappis talle külla tulnud abikaasa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Afganistani vanglakoridori.
Vaade Afganistani vanglakoridori. Foto: SCANPIX

Afgaanist vang lõi maha teda külastama saabunud abikaasa, väidetavalt seetõttu, et naine oli olnud truudusetu mehele, kes saadeti trellide taha tema sugulaste tapmise eest, kirjutab AFP.


Din Mohammad mõisteti kaks aastat tagasi Põhja-Afganistanis Samangani provintsis 20 aastaks vangi ämma, naisevenna ja naiseõe tapmise eest,

Mohammadi abikaasa, kes tuli teda esmaspäeval provintsipealinna Aybaki vaatama, leiti surnuna väikesest ruumist, kus korraldatakse kinnipeetavate ja nende naiste kohtumisi.

Samangani politseiülema Ikram Nikzadi sõnul tunnistas vang oma naise tapmise üles. «Mohammadi ema ütles talle, et naisel olid abieluvälised suhted,» selgitas politseiülem AFP-le. «Kui abikaasa tuli teda vanglasse külastama, kägistas ta naise tolle looriga surnuks. Nad kohtusid privaatses vanglaruumis.»

Nikzadi sõnul on ülekuulamiseks kinni peetud Mohammadi ema.

ÜRO möödunudkuise raporti kohaselt on Afganistan naiste vägivalla eest kaitsmise alal küll edenenud, kuid paljud sealsed naised kannatavad siiani kohutava kuritarvitamise all. Aumõrvad, sundabielud ja koduvägivald on selles riigis jätkuvalt levinud.

Lisaks peljatakse, et kui NATO praegune umbes 100 000-pealine kontingent 2014. aasta lõpus lahkub, kaob ka suur osa praeguseks võidetud saavutustest afgaani naiste õiguste alal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles