ÜRO hinnangul on Süürias surma saanud üle 60 000 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Bab al-Salami sõjapõgenike laagrile Süüria-Türgi piiril.
Vaade Bab al-Salami sõjapõgenike laagrile Süüria-Türgi piiril. Foto: SCANPIX

Alates 2011. aasta märtsis puhkenud president Bashar al-Assadi vastasest ülestõusust on Süürias surma saanud üle 60 000 inimese, teatas täna ÜRO inimõiguste ülemvolinik Navi Pillay.


Ülemvoliniku sõnul näitas põhjalik andmetöötlusspetsialistide poolt läbi viidud analüüs, et novembri lõpuks oli hukkunud 59 648 inimest. «Arvestades, et novembri lõpust pole selles konfliktis leevendust olnud, võime oletada, et 2013. aasta alguseks on tapetud üle 60 000 inimese,» nentis Pillay oma avalduses.

Täna said kümned inimesed surma või vigastada, kui õhurünnak tabas bensiinijaama Damaskusest kagusse jääva osaliselt valitsusvastaste käes oleva Maliha linna lähedal. Paljud ohvrid süttisid põlema.

Aktivistide hinnangul sai surma vähemalt 50 inimest. Täpset hukkunute numbrit ei osatud veel öelda, kuid pealtnägijate kirjelduste kohaselt number tõusis, sest rusude alt alles tõmmati inimesi välja. Laipade loendamist raskendas asjaolu, et osad neist olid väga põlenud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles