Valitsus kinnitab EKA ehitusest vabanenud 10 miljoni euro jaotuse

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maantee 1 kinnistule kavandatud EKA uue hoone projekt.
Tartu maantee 1 kinnistule kavandatud EKA uue hoone projekt. Foto: EKA

Valitsus kavatseb neljapäevasel istungil heaks kiita eelnõu, millega kinnitatakse Eesti Kunstiakadeemia (EKA) uue maja ehitusprojektiks eraldatud struktuurifondi raha jaotus teistele ülikoolidele.

Eelnõu kohaselt suurendatakse peamiselt Eesti Kunstiakadeemia ehitusprojektist vabanenud vahendite arvelt seitsme projekti toetusi kokku 9,97 miljoni euro ulatuses. Varasemalt on räägitud 13,04 miljoni euro jagamisest.

Toetust suurendatakse Eesti Maaülikooli taastuvate loodusvarade teaduskeskusel, Tallinna ülikooli loovalade õppehoone ehitusel, Tallinna ülikooli Narva maantee 27/29 teadusmaja ehitamisel, Tallinna tehnikaülikooli materjali- ja tehnikateaduste hoonestikul, Tartu ülikooli füüsikumil, Tartu observatooriumi infrastruktuuri arendusprojektil ja Tartu Ülikooli siirdemeditsiini keskusel.

Ehitusprojektist vabanenud ja varem valminud projektidest üle jäänud vahendeid said toetuse saajad taotleda kallinenud ehitusprojektide lõpuleviimiseks, et leevendada nende finantskoormust ning kindlustada projektide lõpetamine.

Taotlusi said esitada need investeeringute kavasse kantud toetuse saajad, kelle objekti ehitamise kulurida oli suurenenud. Täiendavat toetust ei saanud taotleda suurenenud ehitusmahule. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles