Täna alustas ajateenistust 338 noormeest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kutsutakse ajateenistusse üle 3000 kutsealuse.
Tänavu kutsutakse ajateenistusse üle 3000 kutsealuse. Foto: Mihkel Maripuu

Tänavuses esimeses kutses asus ajateenistusse 338 noormeest. Jaanuarikutse on algava aasta esimene ja mahult kõige väiksem kutse. 2013. aastal asub ajateenistusse üle 3000 kutsealuse.

Noormehed asusid ajateenistuskohustust täitma pioneeripataljonis, suurtükiväepataljonis, Viru jalaväepataljonis, õhutõrjepataljonis, vahipataljonis, mereväebaasis ja 1. jalaväebrigaadi tagalapataljonis. Lõviosa teenistusse asunud noormeestest on keskharidusega.
 
Väljaõpe ajateenistuses on reservarmee ja Eesti esmase kaitsevõime alus andes põhiteadmised riigikaitsest ning õpetades tegutsema ühtse meeskonnana. Pärast ajateenistust jätkub riigikaitsekohustuse täitmine reservväelasena oma üksuse koosseisus, Kaitseliidus või elukutselise kaitseväelasena.
 
Ajateenistuskohustuse täitmisele kutsutakse 3 korda aastas: jaanuaris ja juulis eelkutsega ning oktoobris põhikutsega. Ajateenistusse kutsutakse noormehi kaitseministri määrusega ette antud mahus. 2013. aastal näeb määrus ette 3191 kutsealuse ajateenistusse kutsumise aasta 1., 27. ja 40. nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles