Toetusega korrastatud mõisa pargis saab jalutada raha eest

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pädaste mõis.
Pädaste mõis. Foto: Marina Pushkar/Postimees

KIKi toetusel korrastatud Pädaste mõisa park on Eestis üks väheseid parke, kuhu pääseb jalutama raha eest.

«Mõisa omanikud on kiitnud kohalikku rahvast, tänu kellele on Pädaste tuhast tõusnud, samas peavad ka needsamad kohalikud pargis jalutamiseks ja selle kaudu randa pääsemiseks raha maksma,» nuriseb muhulane Tiina, kirjutab Saarte Hääl.

Keskkonnaameti pressiesindaja Irmeli Karja andmeil on Pädaste mõisapark üks väheseid, kuhu pääsemiseks peab raha maksma. «Palmse mõis on osaliselt suletud ja seda saab piiratult vaadata raha eest, Kalvi mõis on aga vist üldse kinni,» lisas Karja.

Ka Muhu vallavanema Raido Liitmäe andmeil on Pädaste mõisapark üks väheseid, kuhu pääseb tasu eest.

Riigikogu liige Imre Sooäär saatis Saarte Häälest refereeritud artiklile olulised täpsustused, et lükata ümber kaks avaldatud väidet:

  1. EAS ei ole kunagi Pädaste parki toetanud. Seal isegi puudub vastav meede.
  2. Pädaste Park ei kuulu riigikogu liikmele Imre Sooäärele. Parki haldab sihtasutus, mis on loodud Muhu valla ja eraettevõtjate poolt, et looduskaitsealust Pädaste parki säilitada ja kaitsta. Sihtasutuse vara kuulub sihtasutusele, mitte eraisikutele. Imre Sooäärele kuulub kõigest vähemusosalus (alla 33 protsendi) OÜs Pädaste, mis Pädaste parki ei halda.

«Tasuline sissepääs Pädaste mõisa hoovi kehtib siiski ainult turismi tipphooajal päevasel külastusajal kell 12-19. Tasuline sissepääs osutus vajalikuks, et katta järjest kasvavaid pargi regulaarse hooldamise kulusid (niitmist, haruldaste puuliikide ravi, lilleklumpide ja teede hooldust, sügisest ja kevadist suurkorrastust, pargi valgustust, uute istikute soetamist jne),» teatas Sooäär.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles