Poliitikaarutelu veebiportaal jääb ainult eestikeelseks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvakogu veebileht enne avamist.
Rahvakogu veebileht enne avamist. Foto: Repro.

Presidendi ümarlauast alguse saanud ja esmaspäeval avatav Rahvakogu nime kandev veebileht ootab kuu aja jooksul ettepanekuid paremaks parteipoliitikaks, kuid diskussioon saab olema vaid eestikeelne.

Infotehnoloogia ettevõtja ja kodanikuühiskonna arendaja Henri Laupmaa, kes veab projekti tehnilist poolt, ütles intervjuus Vikerraadiole, et vene keele kaasamine olnuks liialt keeruline seoses vajadusega kõike tõlkida, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Diskussioon hakkab olema eesti keeles, veebilehe sisu on eestikeelne ja seal on sissejuhatavad tekstid ka vene ja inglise keeles, aga mitte muu,» rääkis ta.

Rahvakogu lehel on ette antud viis teemat, millele ettepanekuid oodatakse, neid kogutakse jaanuaris ja sünteesitakse veebruari jooksul ekspertide kogu poolt, kes kogub kokku sarnased ettepanekud ja analüüsib nende teostatavust.

«Selle baasil tuleb märtsis kokku valim inimesi, kes debatipäeval neid erinevaid valikuid veel läbi töötavad ja siis läheb asi seadusettepanekutena parlamenti,» selgitas Laupmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles