Soome kohus saatis Eestist pärit naise kupeldamise eest vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prostituudid suvel Tallinnas.
Prostituudid suvel Tallinnas. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Helsingi linnakohus karistas nelja kupeldamises süüdistatud inimest vangistusega, süüdimõistetute seas oli ka Eestist pärit naine, edastab uudisteagentuur STT.

Agentuuri teatel määras kohus Tommi Leopold Varpeniusele nelja, Cherlyn Pulstile kolme ning Harri Petteri Iivonenile ja Tiina Maria Anneli Tolonenile võrdselt kahe ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Lisaks peab Varpenius riigile maksma enam kui 130 000 eurot, Iivonen 24 000 ning Tolonen enam kui 13 000 eurot ebaseaduslikult teenitud tulu.

STT teatel on 33-aastane Pulst pärit Tallinnast. MTV3-e andmetel tuli Pulst Varpeniuse kutsel ise Eestist Soome ning töötas esmalt prostituudina, kuid peagi hakkas ta tegelema teiste naiste värbamisega.

33-aastane Tallinnast pärit Pulst tuli ise Eestist Soome ning töötas esmalt prostituudina, kuid peagi hakkas tegelema teiste naiste värbamisega.

MTV3 andmetel töötas neliku heaks kokku kaheksa Eestist pärit naist. Kupeldajad värbasid naised Eestist lehekuulutuste kaudu. Prostituudid küsisid tunni eest 160 ja poole tunni eest 80 eurot, poole teenistusest pidid nad maksma kupeldajatele.

STT andmetel tegeles nelik kupeldamisega viies linnas - Helsingis, Vantaas, Espool, Järvenpääl ja Lahtis. Nelik alustas tegevust 2011. aasta alguses, möödunud aasta septembris pidas politsei nad kinni.

Kohus mõistis Varpeniuste süüdi ka vägivallatsemises, ähvardamises ning tulirelvaga ähvardamises. STT märgib, et Pulst oli ka kannataja, kuna Varpeniuks ähvardas ja ründas nimelt teda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles